Pages

Advertisement

Tuesday, February 1, 2011

Kisah Hidupku 2 (Hobiku :Team Gerek Tua)

Hobiku :Team Gerek Tua
Hai suma...................

 :: Basikal @ gerek ku::

                 

:: Jan bersama beskalnya ::
        Busan plak balik cuti kali ni....seminggu aku cuti sempena Tahun Baru Cina...ni baru ari ke 3 cuti...aku asyik dok ngadap lappy aku ja...sampai mak aku kata "oiiiiiii hang nii qheja dok ngadap menatang tu ja " menatang tu maksud "lappy" aku la......mau dia tak marah..bgn tidoq ja aku teruih bukak "menatang" ni..kadang2x muka tak basuh pun dah bukak "menatang" ni...Asement bertimbun2x harem tak bat..hahahha

                                                  ..............................................................

:: Aku bersama gerekku ::
              Untuk tajuk "kisah hidupku" kali ni aku nak cereta pasai Hobiku time aku balik kampung......hobi aku pelik la sikit...haaaaa...pasai pa aku kata pelik..mau tak nya hobi aku kayuh gerek @ beskal tua kelilin kampung....kan selalunya kat kg aku ni yg nek "gerek tua" ni selalunya org2x dari golongan veteren perang jepung la.......kalo budak2x muda ni selalu layan moto,keta la kalo nak ronda2x kg...aku ngn memba rapat aku ronda kelilin kg nek "gerek tua" la baru lain dari yg lain....bak kata pepatah "sambil kayuh gerek keluaqkan peluh,sambil cuci mata la tgk "aweks2x"  kat kg aku...hahahhaha...

                                               ..........................................................................

:: Mie pong bersama gereknya ::
Team Gerek Tua aku ada 5 org ahli..Selalunya aku ngn memba rapat aku ( jamen,c-die,mie pong,jan deris ) kayuh sekitar koi 5.30 ptg la...selalunya kami kayuh around dalam 5 km la...destinasi wajib akan kami singgah adalah Taman Reakreasi Gua Kerbau...aku ngn memba aku selalu lepak sana pasai kat sana tempat "mendaratnya "aweks2x comei...tu pasai la kami lepak sana..mana nak tau kot2x sangkut ka sorang dua..hahaha...Selain daripada tu,kami selalu lepak sana pasai bihun sup............bihun sup kat sana terbaek...sedap.....mantop.......rasa sekali nak lagi la..habaq hangpa...
   
                                               

  ..............................................................................................


::Jamen bersama gerekku ::
         

Tapi tu dulu....la ni suma membe baik aku sibuk ngn aktiviti masing2x....jamen -sibuk ngn keja dia,C-die ngn Mie pong -sibuk dok OT ja...maklumla nak nikah dah kot....Jan -berkhidmat tuk negara (polis) dok kat kelantan...jarang blik...lagipun kami cuti tak sama....so kalo nak kayuh reramai 5 org tak dapat la..





:: Jamen @ c-die tengah mengayuh ::
       .......  Rindooooo nak kayuh ramai2x keliling kg...wuhai     .......    
        




7 comments:

alongv6 said...

masa aku kecik2 dulu ada pakai basikal ni,skrg jgn kata basikal,sebiji skru pun xda,huhu

Keyyah said...

wah dah ada watermark gitu.....hehe

ibuintan said...

salam NNN,

tu dah masuk kategori gerek antik tu, susah nak jumpa skarang ni... jaga elok2

ibu dah lama tak kayuh gerek keliling kg...

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

alongv6:yeke....dulu ko pakai beskal jenis ape?

keyyah : hahaha...tunjuk ajar dari sifu2x dlm gengblogger.com...time kaseh...

ibuintan:hehehe...antik la...sbb tu sy syg beskal sy..nak cari part alat ganti pun susah..wuhai...

tinie said...

ahhaahhaahh...
i like!!!!
sonok lau leh join...but kompom xkan bulih...huhuhuh
p cuci mata kut sangkut sorang dua awek..hehhehhe..
niat baek tuh..

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

tinie:: hahahaha.....nak join balik la mai kodiang....

Danieya Sofea said...

aku suka nek gerek jgk..hehe

There was an error in this gadget

Advertisement