Pages

Advertisement

Wednesday, February 2, 2011

Rusuhan Anti Kerajaan di Mesir




Assalamualaikum dan selamat moorning..


Hari ini aku terdetik untuk menulis pasai Rusuhan kat Mesir...semalam aku tgk Buletin Utama,you tube mak aaiiiii...teruknya....rusuhan sana-sini,sistem perbankan lumpuh,balai polis kena bakaq,senjata dirampas,banduan terlepaih lari...dan yg teruknya dengaq kata pelajar Malaysia pun ada kena ROGOL!!!!!!..takut aku dibuatnya....hangpa bayangkan kalo benda camni jadik kat Malaysia...wuhai...jenuh nak lari...kalo aku apa lagi lari p Thailand la apa lagi....kalo hangpa nak larik p mana??? singapore,indon,kemboja..wakakaakakaka.....tepuk dada tnya selera....Tapi Alhamdullillah sume ok kat Malaysia ni...kalo ada pun cket2x ja....tak sampai macam kat Mesir...sampai time depa dok sembahyang pun tentera kaco....kejam....kejamm.....kejam........tgk video kat bawah ni.....


                             ..............................................................................................





     ......................................................................................................................................................


Rakanku :Muhammad Hakim Bin Azizan


Baru aku teringat....rakan baekku sejak dari sekolah Maktab Pengajian Islam Kedah...Muhammad hakim yang sedang menuntut di Jami' Al-Azhar As-Syarif Qaherah Misr......apa la nasibnya kat sana....dulu ada gak la kami berhubung melalui email,YM,FB....tapi kalo sekarang nak berhubung macammana...tenet pun kerajaan Mesir dah block......Tawakkal je la skrg ni......Takbir Allahuakbar3x!!




...............................................................................
...............................................................................

Baca paper Kosmo hari ni PM kita  kata nak hantaq kapai ngn pesawat nak keluaqkan pelajar2x Malaysia kat sana...........Aku harap hang ok wahai kawanku....Insyaallah Allah akan melindungimu wahai rakanku dan semua pelajaq.pelajaq Malaysia kat sana serta selamat sampai Malaysia....Amin....

Nak tau Update terkini keadaan kat sana sila click tang ni Selamatkan pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir dan belog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

4 comments:

Keyyah said...

ha ah la..baru teringat akim da kat sana...selama ni ingat xda la kengkawan @ sedara mara kat sana...

smoga mereka semua selamat...

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

tu la...arap2x selamat la dia kat sana...

ibuintan said...

semoga semua pelajar dan rakyat kita di sana selamat semuanya

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

Alhamdulillah...semalam NN ada chat ngn Hakim yg berada di Mesir...dia cakap keadaan ok...just ada perintah berkurung ja..

pasal kabar angin kata ada pelajar Malaysia di ROGOL suma tu kabaq angin ja...alhamdulilah...

There was an error in this gadget

Advertisement