Pages

Advertisement

Saturday, February 12, 2011

Kisah Hidupku 3 (Mat Rempit Jalanan)


Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Alhamdulilah bersyukur kehadrat ilahi,dengan limpah kurnianya blog aku ada jugak orang nak tengok.Biasa la blog buruk,nak dicomparekan dengan belog hangpa suma...hehehe (ayat merendah diri)....Berkat usaha aku berbelog walking,jalan sana sini kutip ilmu..buat kajian dan reaserch (tipu ja ni),belog aku cantik la sikit,banyak lagi yang aku kena belajaq dari geng2x bas sekolah blogger boy @ gurl ni...terima kaseh aku ucapkan kepada belog2x yang memberi tutorial bina n majukan belog...sesungguhnya amat bermakna bagi aku yangg sikit ilmu dalam bidang ber'belog' ni...aik..ni aku dah jauh sesat jalan ni...beletiaq ja....

Entri aku kali ni nak menyambung creta pasai kisah hidupku yang aktif sebagai mat rempit jalanan suatu ketika dulu....buat pengetahuan hangpa semua,aku aktif menjadi mat rempit jalanan ni sekitar tahun 2003,masa tu aku dok study kat sesuatu IPTA..IPTA mana toksah habaq la erk,bat buruk nama IPTA ja...hahaha...time tahun 2003 ni aku 1st year kat sana,berkat usaha gigih aku,aku ditaja oleh PTPTN (duit loan la hahahaha )untuk membeli motor.Masa tu time tengah top kat area kampung aku adalah Yamaha Lagenda.....mula2xnya abg aku syorkan aku beli moto skuter Yamaha Ego,dia kata kalo nek moto tu nampak smart,awek pun suka (aku tambah ni abg aku tak kata camtu)..gear pun tak payah masuk,pulas trotal minyak ja dah boley  pegi...tapi disebabkan minat membuak2x ngn yamaha Lagenda so aku decide beli je....


Ok time tu, tempat aku blajaq dekat ja ngn umah aku..20minit da sampai umah...so aku tep2x minggu balik umah .....kalo kat tempat aku ,kamis malam jumaat memang malam untuk mat-mat rempit beraksi tunjuk skill masing2x...habaq ja wikang,willy,scorpi0n style,superman,batman,keluang man suma ada.....aku apa lagi,time tu darah muda,kira nak syok ja...tak kesah dah..nak kena tangkap ka,nak kena saman ka,nak eksiden ka,tu semua belakang creta...jiwa mat rempit kot masa tu...panasssss...weng weng weng.....

Tapi,aku ni tak bat la aksi2x macam tu...aku hanya jadi penyorak,pembakaq kasi org panas ja...bukan pa...sebab dulu masa aku bat aksi2x ngeri ni,sampai jatuh dalam parit....start ari tu aku decide ...tgk aksi memba2x aku ja....

Apa yang best bila merempit??? ni dia aku habaq:

1)   Lari bila polis mai,pasai pa best..time ni la syok dok buli polis..huhu (sori polis2x aku jahat 
      dulu :) )
2)  Boley jumpa aweks rempit....fuyoooo,mantop tu...tapi aku tengok ja la kawan aku ngerek.
3)  Boley ronda town ramai-ramai...kalau dekat tempat aku malam minggu boley cecah 100 bijik      
     moto la  meriah oiiii........
4)  Boley lihat aksi panas dari mat rempit ngn minah rempit.
5) Boley tgk mcm2x jenis moto yg telah diubahsuai...ada yg barai,rompong,eksos macam 
     serombong kapai pun ada......
6) Jalan raya kami yang punya da....

Apa yang tak best bila merempit

1) Kena tangkap ngan polis....keluarga tak mau jamin.......
    dok tidoq dalam hotel besi la....huhu



Tetapi semua tu hanya tinggal kenangan pada diri aku tuk aku ceritakan kat anak-anak cucu aku insyaallah.....Kini aku sudah insaf (insaf ke???)........malas dah nak layan mat-mat motor ni...kadang-kadang tu,memang la seronok,tak tau yg mak dok risau kat rumah...mana la anak aku ni tak balik2x lagi...hehehe......

Akhir kata "Katakan tak nak pada Merempit"


Jom kita layan lagu ini 



2 comments:

There was an error in this gadget

Advertisement