Pages

Advertisement

Monday, March 14, 2011

Dunia Semakin Tua,Kiamat Sedang menghampiri

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera


Dunia sekarang semakin tua...lihatlah sekeliling dunia,sana-sini berlaku pergolakan,kemusnahan,bencana alam dan sebagainya...Kemusnahann bencana alam terbaru yang direkodkan pada awal tahun 2011 adalah Gempa dengan kekuatan 9 pada skala Richter yang berpusat 130 kilometer dari pantai timur laut Sendai, Honshu pada kedalaman 24 kilometer (km) itu  sekaligus menghasilkan gelombang tsunami pada kelajuan 1,000 kilometer sejam. Sendai terletak 400 km dari Tokyo.Daripada Huzaifah bin Asid Al-Ghifari ra. berkata:

“Datang kepada kami Rasulullah saw. dan kami pada waktu itu sedang berbincang-bincang. Lalu beliau bersabda: “Apa yang kamu perbincangkan?”. Kami menjawab: “Kami sedang berbincang tentang hari qiamat“. Lalu Nabi saw. bersabda: “Tidak akan terjadi hari qiamat sehingga kamu melihat sebelumnya sepuluh macam tanda-tandanya“. Kemudian beliau menyebutkannya:
 1. Asap,
 2. Dajjal,
 3. Binatang,
 4. terbit matahari dari tempat tenggelamnya,
 5. turunnya Isa bin Maryam alaihissalam,
 6. Yakjuj dan Makjuj,
 7. tiga kali gempa bumi, sekali di timur,sekali di barat dan yang ketiga di Semenanjung Arab
 8. yang akhir sekali adalah api yang keluar dari arah negeri Yaman yang akan menghalau manusia kepada Padang Mahsyar mereka”.
  (H.R. Muslim)


  Apa yang mahu saya tegaskan di sini ialah, ketiga-tiga gempa bumi diriwayatkan oleh Muslim itu telah berlaku.Adakah kita sedar?? Ataupun kita masih lagi lalai dengan kehendak dunia??.Dibawah saya senaraikan gempa yang berlaku di Timur,Barat dan Semenanjung Arab.

  Pertama, gempa di timur. 
  Perkara ini baru sahaja berlaku di Jepun. Tidak perlu saya ulas dengan lebih lanjut tentang gempa ini kerana saya percaya anda semua sudah sedia maklum tentang gempa bumi ini. Dibawah adalah kesan kemusnahan dari ombak tsunami yg berlaku sejurus selepas gempa.


  Perbezaan permandangan satelit sebelum dan selepas gempa

  sebelum
  selepas
  sebelum
  selepas

  sebelum
  selepas
  sebelum
  selepas
  sebelum
  selepas
  sebelum
  selepas
  sebelum
  selepas
  sebelum
  selepas

  Kedua,Gempa di Barat


  Gempa bumi di barat telah berlaku di bandar L'Aquila, Ital pada 6 April 2009i. Seramai 90 orang meninggal dan 10 000 orang kehilangan tempat tinggal akibat gegaran 6.3 pada skala ritcher. Untuk maklumat lanjut dan bukti, sila klik sini!  Ketiga,Gempa di Semenanjung Arab

  Gempa berukuran 5.39 pada skala richter belaku di Ridyadh.Untuk matlumat lanjut klik sini

  4 comments:

  Keyyah said...

  baru sembang2 menda ni ngn mak kelmarin..huhu insaf sekejap...

  amcied said...

  artikel yg bermanfaat... jd merinding..

  :: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

  @amcied

  hanya berkongsi apa yg dilihat dan dikaji

  munna said...

  tu lah semoda ada timbuk keinsafan dalam diri kita bila melihat ini semua..

  Advertisement