Pages

Advertisement

Thursday, March 10, 2011

Bersyukur

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..


Hai semua.apa kabar? diharap sihat hendaknya...hari ini aku hendak berkongsi satu video yang baru  aku tengok tadi dekat facebook yang dipost oleh housemate aku Bob Harry 2 hari lepas..aku baru je sempat tengok.maklum la sibuk dengan rutin harian aku seorang pelajar.Sebelum ini kalau buka FB pun just tengok-tengok sikit je.tak sempat nak explore banyak-banyak,apa yang orang post,hanya "like" komen dan status orang je.

So, selepas aku tengok video ini perasaan sedih,beryukur semua ada,terdetik dalam hati aku Ya Allah bersyukurnya kita yang tinggal di Malaysia berbanding dengan 2 orang budak dalam video tu.Kalau di Malaysia,semuanya serba serbi lengkap,kalau makanan tu,masyaallah jangan cakap sampai makan pun tak abis,siap buang pulak tu makanan.itu pun ada yang nak merungut lagi....

Oleh itu,bersyukurlah dengan apa yang kita ada.Sesungguhnya walaupun kita susah,masih ada lagi orang yang susah dah hidup melarat dari kita....mari sama-sama layan video ini,mungkin boley memotivasikan diri kita.Insyaallah...






7 comments:

Danieya Sofea said...

pehh..sedih :(

Keyyah said...

yup... kena slalu igt ada org yg lebih ssh dr kita, baru kita akan slalu bersyukur...

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

@Danieya Sofea

tu la..sedih betoi aku tgk

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

@Keyyah
betol tu akak....

dayu_myself said...

sedihnya....trse sgt diri ni tak prnh bersykur slme ni ngan ape yng dah ada.....
Alhmdulillah ya Allah~~

ïêmå å¢klê§ said...

sentiasa la melihat orang dibawah dari yang diatas,,
sebab ia akan mengajar kita erti kesyukuran..

thxs no nick name.....

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

@ïêmå å¢klê§

thank....saya hanya berkongsi ape yg saya tgk je.. :)

There was an error in this gadget

Advertisement