Pages

Advertisement

Sunday, August 21, 2011

Ramadhan,Mercun,aku & kanak-kanak


Assalamuaalaikum...

What up??? hehehehe...Alhamdullilah hari dah masak hari ke-21 Ramadhan erk...kejap bebenaq dah  nak raya .Baru je start puasa,hangpa pun tau boleh dikatakan tiap kali raya, ada je budak putus jari la,hilang jari la,buta mata la (kan dah jadi pirates dek kerana tak dengaq cakap mak la ni).

Pagi tadi lepas saja aku bersahur online la kejap tengok update terbaru kat MukaBuku(FB),blog aku ini, lepak blog member-member aku,masuk kuar forum-forum aku selalu lepak,tengok muvie apa yang sudah boleh donlot.Dan yang menariknya aku jumpa ini dia gambaq kat bawah ini.....

Main mercun punya pasai.......

Haaaa...ini la gara-gara seronok terlebih main mercun..doyai...aku pun dulu main mercun jugak.Dulu masa  sebulan nak start puasa aku sudah mula menabung duit untuk beli mercun.Hendak mintak duit dekat my mom kompom2x tak dapat punya.....So aku mengambil initiatif sendiri menabung duit dari duit-duit yang my mom  kasi untuk belanja kat sekolah..huhu...Dulu mercun yang selalu aku beli mesti la mercun papan,bola,ketupat,bunga api (ini stok untuk anak buah aku) dan mercun roket.

Mercun bola dulu aku beli bukan main sebijik-sebijik macam tu...tapi aku dengan membe-membe aku ini amik belerang dalam mercun tu,then kami convert buat mercun BOMM!!....sebijik mercun BOMM!! =20 biji mercun bola....dasyaat......ini kalo kena tangan la,bukan setakat jari ja hilang,sekali tangan terus hilang maa.....Tu dulu punya cerita,seronok kalo diingatkan kembali zaman-zaman aku meningkat dewasa.ok aku blah dulu....nanti story lagi....



0 comments:

There was an error in this gadget

Advertisement