Pages

Advertisement

Friday, April 1, 2011

Kisah Hidupku 4 (Pencarian awek's alam maya)




Assalamualaikum dan Selamat sejahtera..

Dah lama rasanya tak tulis entri tentang Kisah Hidupku.Setelah 3 bulan aku bergiat aktif dalam arena berblogging ini telah banyak imu yang aku timba sana sini,sama ada menerusi blogwalking,baca artikal tentang blog dan macam2x lagi.Betol cakap otai-otai blogger,berbelog ni kena ada minat,baru la seronok bila berblog ni.

Sebenarnya entri kali ini NoNickname(NN) nak cerita tentang pengalaman hidup sepanjang 2_ tahun hidup didunia ini.Kisahnya bermula disini,korang masih ingat lagi tak MIRC?? ala chat room..NN mula kenal dengan MIRC sekitar tahun 2002,masa tu masih kat sekolah menengah.Dulu NN ini buta IT,nak pegang or sentuh komputer pun takut,dedor rasa hati ini.bukan apa takut rosak al maklum la orang kampung,lain la korang yang stay kat town mesti la korang pandai bab-bab kompiter ni.

Orang yang bertanggungjawab memperkenalkan NN kepada MIRC ini adalah rakan baik NN.Dia la yang 
banyak membantu NN pasal hal-hal kompiter ini.First time NN jejakkan kaki  kat Cyber cafe tengok budak-budak sekolah ramai gilerr....time tu dok tengah top men game rally Daytona seronok jugak tengok diorang main,tetapi NN dengan membe NN ini tak layan sebab kami ada misi tertentu iaitu Pencarian awek's alam maya.hahahaha (leeetttsss.......)

Ok,disebabkan NN ini tak tau apa benda pun,maka membe NN la yang setelkan,bermula dari macam mana nak daftar nickname,nak cari room,nak chat dan apa saja yang berkaitan dengan Mirc ini...Setelah selesai semua hal-hal tadi,maka bermulalah misi Pencarian Awek's alam maya....jeng jeng jeng.......So,untuk mencari awek-awek,mesti la target nama-nama perempuan yang ada kat tepi chat box itu la pesan membe NN.

Dengan ketajaman mata burung helang,kami berdua apa lagi terus mencari nama-nama pompuan yang difikirkan "cun" meletopsss,tangkap leleh...hahahaha...setelah penat mencari akhirnya dapat sorang awek.kami pun chat la,chat punya chat.... ada la dalam 2 jam kot.tak sedor...sebelum mengakhiri chatting kami,kami pun bertukar la no tepon umah dengan awek's tu (time tu tak da henset lagi).

No telefon rumah dah dapat,apa lagi koling-koling la dengan awek tu.....Kali pertama kol awek tu...mak ai....hati berbunga-bunga....mau taknya,suaranya.......merdu bak siti nurhaliza,lembut bak suara fasha sandha....terus terpaut hati....bak kat orang kedah "chayaq oiiii" hahahaha...jiwang karat...Tika itu kurasa dunia ini ana yang punya....mulai dari malam tu,terus tiap-tiap malam kol dia.dah terpaut katakan...tapi suara ja baru dengar,muka tak tengok lagi.....

Genap  2 bulan NN dengan awek tu ber'cintan" dalam telefon,maka kami pun decide la nak jumpa.....hari yang ditunggu-tunggu telah tiba,maka NN dan awek's tu pun berjumpa....Alhamdulilah apa yang dihajati termakbul....suara awek's tu bukan indah kabar dari rupa.....memang cun pun....  :)....so kami pun decleare la jadi couple...hehehe (cinta monyet)....Lama jugak la kami couple....tapi jodoh tak menyebelahi kami..masa habis Form 5 dia berpindah ke perdalaman sarawak mengikut parent dia..kami pun terputus  hubungan...So sekarang tak tau la dia ada kat mana... 






4 comments:

mahfudzah said...

pehhh...sentap la mirc zaman dulu dulu..haha..lwak2

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

tau tak pa....syok tu....

IntanBerlian said...

huhu, aku pon teringat zaman duulu, chatting, mIRC, yahoo.. masa tu budak2 lagi. memang nak cari pakwe. gatal kan. hhaaha

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: said...

tu la intan...sonok la time tu kalo ley chat kat mirc :)

There was an error in this gadget

Advertisement