Pages

Advertisement

Wednesday, January 5, 2011

Cara Unblock Youtube (MUST READ)

Tips yang ni sesuai tuk student yg dok Hostel, kan ada web yg kena block pasai takut tenet t lembab la,dok tgk laman porn la (hahaha..jahanam suma benak hati perut) tu yg study asyik dok carry ja.hahaha


Ni cara nak Unlock Youtube menggunakan sopware Ultra Suft :


Apa itu Ultra Surf? ialah soptware berfungsi sebagai proxy untuk membuka sesuatu website yang di block dengan mengikut jalan belakang/tidak di ketahui/tak boleh detect oleh agen-agen block website tersebut. OK, berminat sila follow tutorial di bawah ni.


Note: Untuk Musang Berapi Sahaja OK. (Mozilla Firefox lah!)


 1.Mula sekali hangpa mestilah/wajib donlot soptware tang link ni:


http:// www.ultrareach.com/


2.Pastu bukak soptware tu. Dia macam ni


3.Bila nanti dh da bukak akan keluaq Tenet Explorer sekali. Hah! exit ja tenet Explorer.


4.Pastu hangpa bukan musang berapi (Mozilla Firefox.) kat bahagian atas   
   Tools>Options...>Advanced>Network Tab>Settings
     
   nanti dapat macam gambaq di bawah ni.



4.Seterusnya lihat gambaq di bawah

5.Ikut cara bawah ni ok: 
  1. Select Manual Proxy Configuration
  2. HTTP Proxy: 127.0.0.1 Port: 9666 (Default Proxy)
  3. Tekan OK.
Sekarang korang dah boleh layanzzz! Youtube dgn senang-lenang.


## kredit to daamxlaws  ##

0 comments:

There was an error in this gadget

Advertisement